Geloof Hoop en Liefde

Levensverhalen schrijven over grote levensthema's

13-17 juli 2020

In de liefde is alles waar en tegelijk niet waar, het is het enige onderwerp waarover onmogelijk iets absurds gezegd kan worden. Julian Barnes

Geloof - het als werkelijk en waar aanvaarden en beseffen van het bestaan en de openbaringen van een godheid - Geloof je? Waarin geloof je? Wat geloofde je vroeger en hoe veranderde dat? Op zoek naar herinneringen die te maken hebben met onze diepste overtuigingen en de rituelen die daar voor ons bij horen.

Hoop - wensende verwachting dat iets goeds dat nog onzeker is en in de toekomst ligt, werkelijkheid zal worden -Hoop je? Wat hoop je? Wat hoopte je vroeger en hoe veranderde dat? We schrijven onze verhalen over hoop hebben, hoop voeden, hoop koesteren en hoop opgeven.

Liefde- warme genegenheid, gehechtheid aan een persoon of zaak -Wat is liefde voor jou? Hoe en wanneer hield je van mensen? Levensverhalen over de eerste liefde, de grote liefde, de voorbije liefde, de nieuw ontluikende liefde. Ons belangrijkste verhaal.

Zomerschrijfweek op een prachtige locatie, in het Bezinningscentrum van het enorme klooster van de Zusters Onder de Bogen in het hartje van Maastricht. De Zusters hebben een grote kapel in een schitterende tuin, tegen de oude stadsmuren van de binnenstad. Een oase. De grote levensthema’s zullen uitgangspunt zijn voor vijf dagen intensief bezig zijn met herinneringen, verwoorden van fragmenten uit onze eigen levensverhalen en delen van die verhalen met elkaar. Je hoeft geen schrijfervaring te hebben. Schrijf-oefeningen nodigen uit onze eigen verhalen binnen te gaan, opzoek naar rode draden, verbindingslijnen en zingevingsvragen. We laten ons inspireren door fragmenten uit de literatuur, beelden, de omgeving en elkaar.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Begeleiding:José Franssen, andragoge en gespecialiseerd in het werken met mensen en hun levensverhaal, www.josefranssen.nl

Waar: in het Bezinningscentrum van de Zusters Onder de Bogen in hartje Maastricht, Sint Servaasklooster 14, 6211 TE Maastricht, zie www.bijonsonderdebogen.nl

Wanneer:13 juli - 17 juli 2020. We beginnen 13 juli 15.00 uur en we eindigen 17 juli rond 16.00 uur.

Kosten:€ 695 voor de vijfdaagse. Hiervoor krijg je tien schrijfworkshops (waaronder twee avondworkshops), plus overnachtingen en volpension in het klooster. Als je een nacht meer wilt blijven in het klooster, kan dat: je betaalt dan € 30 per nacht bij. Je kunt een dag eerder komen en een dag later vertrekken. De deuren van het klooster zijn van 8.00 uur tot 19.00 uur geopend. In het klooster is een recreatieruimte (alleen daar is wifi) waar je iets kunt drinken.

Parkerenvan je auto is een probleem in de binnenstad van Maastricht. Je kunt parkeren op de parkeerplaats aan de Cabergerweg (€ 9,- per etmaal, 10 minuten lopen via de Capucijnenstraat naar het klooster). Gratis parkeren kan bij treinstation Maastricht-Noord, waar elk kwartier een bus gaat naar het centrum van Maastricht, de Boschstraat (€ 2,-, klein stukje lopen).

Inschrijven via info@josefranssen.nl

Meer informatie: José Franssen: 06-48 12 03 50 of info@josefranssen.nl