Voorleesbrigade Doetinchem 25 sept 2018

WORKSHOP VOORLEESBRIGADE: Een boodschappentas vol herinneringen:nieuwe methodieken leren en ervaren; voor voorlezers van de Voorleesbrigade en belangstellenden voor voorlezen in Doetinchem

Dinsdag 25 september van 12.45 tot 16 uur, Gruitpoort Doetinchem

Het voorlezen van verhalen en gedichten kan mensen helpen om met elkaar in gesprek te komen. Je stimuleert mensen verhalen te vertellen uit hun eigen levensgeschiedenis: het ene verhaal raakt het andere aan en helpt zo het dagelijks contact met ouderen vorm te geven en het isolement te doorbreken. Maar je kunt meer doen: foto’s en voorwerpen meebrengen, zintuigen stimuleren, liedjes zingen, werken met fantasie en verbeeldingskracht… Zo krijgt voorlezen vele gezichten en helpt het de communicatie en de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Wat gaan we doen?Vorig jaar was José Franssen te gast bij Lang Leve Kunst in de Gruitpoort om een workshop te geven over voorlezen aan mensen met dementie en wat daar allemaal bij komt kijken. Dit jaar gaan we een stapje verder. Contact maken met ouderen en hun verhalen kan op vele manieren. Sommige voorlezers zingen met de ouderen, anderen praten met hen over vroeger aan de hand van prenten en oude voorwerpen. José vertelt, geeft informatie en laat je via korte oefeningen proeven aan de vele mogelijkheden om herinneringen wakker te maken. Zodat je na de workshop de Gruitpoort verlaat met wat extra bagage in je tas: allerhande werkvormen die je eruit kunt halen tijdens het voorlezen als dat past en als jij dat leuk en prettig vindt.

OpgaveHeb je ook zin om je te laten inspireren door José? Meld je dan snel aan via info@gruitpoort.nl o.v.v. workshop Voorleesbrigade. Deelname is kosteloos.