Lezing Luisteren in je Leunstoel Leuven

Studiedag Voorlezen aan ouderen in Leuven

15 oktober 2019 Een dag vol inspiratie en praktische tips om een voorleesproject uit te bouwen in een woonzorgcentrum, dienstencentrum of bibliotheek. In de ochtend zijn er drie lezingen. 's Middags kun je kiezen uit 6 praktische workshops. Tussendoor hapjes, drankjes en een bruisende infomarkt.

Aankondiging van mijn lezing, die als eerste op het programma staat: José Franssen is auteur van het boek ‘Luisteren in je leunstoel, voorlezen aan ouderen’, waarin voorlezen als reminiscentiemethodiek uitgewerkt wordt en als instrument voor de verbetering van de kwaliteit van zorg aan zorgbehoeftige ouderen. In deze lezing vertelt José over de magie van verhalen, over de voorwaarden voor en aanpak van het voorlezen en over het voorleesproces zelf. Ze deelt bovendien haar succesfactoren voor het opstarten van een geslaagde voorleeswerking.

Organisatie: Iedereen Leest België in samenwerking met LINC-VZW België. Meer info over het programma: www.linc-vzw.be/nieuws/studiedag-voorlezen-aan-ouderen-1510

Waar: Museum M in Leuven

Kosten: € 60