Loslaten en Opnieuw beginnen

Levensverhalen schrijven over grote levensthema's

19, 20 en 21 december 2019

Je kunt je leven elk ogenblik / Opnieuw beginnen door niets / Meer te willen dan dit nu / Stefan Hertmans (fragment)

Loslaten en opnieuw beginnen. Dat is mijn thema: ik heb afscheid genomen van het huis waarin zich zoveel van mijn leven afspeelde, en ik woon inmiddels in het nieuwe. Met enorme fascinatie zag ik hoe er 8,5 meter diepe gaten werden geboord in ons landje voor de fundering, hoe het huis steen na steen werd gebouwd. Toen we de sleutel hadden, werd er geschilderd, kwamen badkamer en keuken, vloerbedekking en wijzelf. Opnieuw beginnen dus. En omdat het thema zo mooi en veelzijdig is, heb ik er een cursus van gemaakt. Hoeveel meer Loslatens zijn er niet in onze levensverhalen? We zijn er voortdurend mee bezig: loslaten van werk en activiteiten, loslaten van gezondheid en jong zijn, afscheid nemen van vrienden, vriendinnen en andere geliefden… Bovendien: we nemen in december ook afscheid van het jaar en we verwelkomen het nieuwe. Wat is voorbij en laat ik los, wat komt er en hoe ga ik het nieuwe omarmen? Over al die dingen met elkaar schrijven tijdens de donkere dagen voor kerst. Kom meedoen, op zoek naar jouw persoonlijke levensverhalen over loslaten en opnieuw beginnen. Stap voor stap schrijf je fragmenten uit je eigen levensverhaal en we delen die verhalen met elkaar. Je hoeft geen schrijfervaring te hebben.Intensieve schrijfdagen op een prachtige locatie, in het Bezinningscentrum van het enorme klooster van de Zusters Onder de Bogen in het hart van Maastricht. De Zusters hebben een grote kapel in een schitterende tuin, tegen de oude stadsmuren van de binnenstad. Een oase.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Begeleiding: José Franssen, andragoge en gespecialiseerd in het werken met mensen en hun levensverhaal, www.josefranssen.nl

Waar: in het Bezinningscentrum van de Zusters Onder de Bogen in hartje Maastricht, Sint Servaasklooster 14, 6211 TE Maastricht, zie http://bijonsonderdebogen.nl/

Wanneer: 19, 20en 21 december 2019. We beginnen 19 december 14.00 uur en we eindigen 21 december rond 16.00 uur.

Kosten: € 395,- Hiervoor krijg je zeven schrijfworkshops (ook in de avonduren), middagmaaltijden, avondbrood, overnachtingen, koffie en thee.

Verder:De deuren van het klooster zijn van 8.00 uur tot 19.00 uur geopend. In het klooster is een recreatieruimte (alleen daar is wifi) waar je iets kunt drinken.Parkeren van je auto is een probleem in de binnenstad van Maastricht. Je kunt parkeren op de parkeerplaats aan de Cabergerweg (€ 9,- per etmaal, 10 minuten lopen via de Capucijnenstraat naar het klooster). Gratis parkeren kan bij treinstation Maastricht-Noord, waar elk kwartier een bus gaat naar het centrum van Maastricht, de Boschstraat (€ 2,- klein stukje lopen).

Inschrijven via info@josefranssen.nl

Meer informatie: José Franssen: 06-48 12 03 50 of info@josefranssen.nl